Машина жасау кәсіпорындарында қауіпті және зиянды өндірістік факторлар - Мұратбаева, Ж. Б. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада машина жасау кәсіпорыны жұмыс аймағының ауасындағы газдардың концентрациясын өлшеу әдістері қарастырылады. Зиянды және қауіпті өндірістік факторлардың жіктелуі, олардың адам ағзасына әсері сипатталады. Жұмыс ортасының ауа құрамын анықтау және қауіпті және зиянды заттардың концентрациясын өлшеуге қолданылатын әдістері.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
20.1 М 11 Мұратбаева , Ж. Б. Машина жасау кәсіпорындарында қауіпті және зиянды өндірістік факторлар / Ж. Б. Мұратбаева , А. Е. Сарсенов, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 240-244 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; қауіптілік; жұмыс аймағы; машина жасау кәсіпорны; жалпы экология; сымсыз сезгіш желілер