Көлтабандардың өнімділігін қалпына келтіру жолдары - Онаев, М. К.; Ожанов, Г. С.; Денизбаев, С. Е.; Бейсембіқлы, Л. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2019. - № 2 (55). - Б. 14-20, 2019)
Мақалада көлтабандардың жер оты күйзелген бөліктерінде өнімділігін қалпына келтірудің жолдары қарастырылған. Беткі жақсарту тәсілі көлтабанның тегіс емес учаскелерінің сумен ұзақ бастырылмайтын және өсімдік жамылғысы азылған бөлігінде қолданыла алады. Шөптің бітіктігі азудағы мал азығына арналған табиғи жерлерді жақсарту.
Keywords: ғылыми журнал; бейімделме технология; отандық басылым; журнал кксон; қолтабандар; мерзімдік басылым