Қостанай облысының темір рудасы кәсіпорындарының үйінділерінде өсімдік жамылғысының түзілуін зерттеу - Симанчук, Е. А.; Купряинов, А. Н. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Бұл мақалада Қостанай облысының темір рудасы кәсіпорындарының үйінділерінде өсімдік жамылғысының қалыптасуын зерттеу жұмыстарының нәтижелері келтірілген: «ССКӨБ» АҚ және «Қашары руда» АҚ. 63 геоботаникалық сипаттама жасалды, сингенездің барлық кезеңдерінде өсімдіктер қауымдастығының параметрлері анықталды. Тұздалған және тұздалмаған топырақтардағы кезеңдердің өзгеру жылдамдығы мен заңдылықтарындағы айырмашылықтар тіркелді.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
42 С 37 Симанчук, Е. А. Қостанай облысының темір рудасы кәсіпорындарының үйінділерінде өсімдік жамылғысының түзілуін зерттеу / Е. А. Симанчук, А. Н. Купряинов, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 301-306 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; мерзімдік басылым; Қостанай облысы; темір рудасы; үйінділер; сингенез; өнеркәсіп үйінділері; пионерлік топтастыру; диффузиялық жиынтығы