Жаңартылатын энергия көздеріне негізделген жергілікті тұтынушылардың автономды электрмен жабдықтау жүйесін зерттеу - Карасаев, А.Т.; Ербаев, Е. Т. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада Қазақстан Республикасының орталықтандырылған жүйесінде қол жеткізу қиын тұтынушыларды энергиямен жабдықтау бойынша мәселелері қарастырылады. Өнеркәсіп кәсіпорындарында электр энергиясының құнын және оның шығындарын төмендету жөніндегі шараларды таңдау туралы мәселе қаралуда. Сонымен қатар, жоғары әлеуметтік әсерге және қоршаған ортаға минималды әсерін тигізіп жабдықтау мүмкіндіктеріне қол жеткізу.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
31 К 21 Карасаев, А. Т. Жаңартылатын энергия көздеріне негізделген жергілікті тұтынушылардың автономды электрмен жабдықтау жүйесін зерттеу / А. Т. Карасаев, Е. Т. Ербаев, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 300-305 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; энергетика; жел энергетикасы; жел техникасы; жел энергиясы ресурстары; күн энергиясы ресурстары; электрмен жабдықтау