Мехатроника - автоматтандыру ұғымының дамуы - Есенгалиева, А. Т.; Бисенгалиева, А. М. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Бұл мақалада "Мехатроника" ұғымы және оның "жетек құрылғылары", "кинематикалық мультикоординат комбинаторикасы" белгілері бойынша жіктелінуі қарастырылады.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
32 Е 82 Есенгалиева, А. Т. Мехатроника - автоматтандыру ұғымының дамуы / А. Т. Есенгалиева, А. М. Бисенгалиева, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 318-322 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; радиоэлектроника; мехатроника; мультикоординат; автоматика; кибернетика; компьютерлік парадигма