Күріштің пирикуляриоз ауруына жаңа препараттардың әсері - Әбубәкір, М.; Бисембина, Г.; Байтөреева, Ә. Н. (My University, 2021)
Қазіргі таңда ауа райының күрт өзгеруі салдарынан ауылшаруашылық дақылдарының аурулары мен зиянкестерінің көбеюі, алынатын өнімге кері әсерін тигізуге. Осыған сәйкес, күріш ауыспалы егістігінде күріш дақылының пирикуляроз ауруымен зақымдану кезінде Винтаж, м.э. (дифеноконазол, 65 г/л + флутриафол, 2,5 г/л) фунгицидімен өңдеу жұмыстарының өсімдікке және өнімділікке әсері анықталды. Аурулар мен зиянкестерге қарсы жүргізілетін фитосанитарлық шараларды уақытылы жүргізу, сапалы және торақты мол өнім кепілі екенін ескеру қажет.
Keywords: күріш; пирикуляриоз ауруы; күріш ауруы