Қозылардың созылмалы бронхопневмониясы кезінде әр түрлі емдік сызбаларды қолданудың тиімділігі - Бакытжанова, Б. М.; Жубантаева, А. Н.; Жубантаев, И. Н. (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
Мақалада созылмалы бронхопневмониямен ауыратын қозыларды емдеу кезінде әр түрлі зерттеу нәтижелерінің сызбасы көрсетілген. Ақжайық етті-жүнді тұқымды қой өсіретін Жәңгір хан атындағы БҚАТУ-дың асыл тұқымды шаруашылығы жағдайында созылмалы бронхопневмониямен ауыратын қозыларға бициллин-3 бұлшық етке сульфадимезинпен кешенді түрде ішке енгізу барысында емдеудің тиімділігі көрсетілген.
Ғылым және білім № 4 (49) 2017 г
Keywords: ақжайық етті-жүнді қой; қозы тұқымы; дәрі-дәрмектер; бұлшық ет ішіне; интратрахеальды; бронхопневмония