Ағаш құрылымдары мен бұйымдарын өрттен қорғау әдңстері [Текст - Султашева, А.Б.; Бакушев, А. А. (Ғылым және білім №1, 2018)
Мақалада түрлі атмосфералық құбылыстар мен биологиялық факторлар әсерінен бұзылатын құрылыс саласында кең көлемде қолданылатын ағаш құрылымдарын өрттен қорғау және өртке төзімділігін күшейту әдістері қарастырылған. Қазіргі кездегі қолданылатын өрттен қорғау әдістері келтіріліп, әрбір әдістің тиімділігіне сипаттама және талдау жасалған.
Keywords: қр; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; антипирен; паста; сылақ; лак; эмаль; құрылыс материалдары