БАТЫС ҚАЗАҚСТАН ОБЛЫСЫНДА КҮЗДІК БИДАЙ СОРТТАРЫН ӨСІРУ - Габдулов, М.А.; Кубиев, А.Т.; Кульжабаев, Е.М.; Амангелдіқызы, З. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2015)
Батыс Қазақстан облысы жағдайында 3 жыл бойы шаруашылық-биологиялық белгілері бойынша Досканала, Карабалыкская озимая, Комсомольская 75 жаңа сорттары аудандастырылған Жемчужина Поволжья сортымен салыстырмалы зерттелді. Зерттеу ауыл шаруашылық дақылдары сорттарына қойылатын талаптардың барлық тараптарын қамтыды. Бұндай қортындыны өнімді түптену мен ору алдындағы 1 м2 жердегі өсімдік саны, масақтағы дән саны, мың тұқымның массасы бойынша түсіндіруге болады. Тәжірибеде сыналған сорттар жоғары өнімділік көрсетті.
Keywords: күздік бидай; сорт; өнімділік; өсімдік биіктігі мен сабақ және масақ ұзындығы; түптену; өнім сапасы