Оқу үрдісінде оқытудың жаңа белсенді формалары мен әдістерін қолдану - Ниязбекова, А. Б.; Назарова, Д. С. (БҚМУ хабаршысы - 2019, 2019)
Бұл мақалада қазіргі уақытта жоғары мектеп алдына қойылған мақсаттарға оқу процесін ұйымдастыруға, оқытудың дәстүрлі және жаңа әдістерін үйлестіруге шығармашылық көзқарас арқылы ғана қол жеткізуге болатыны, оқыту әдістері мамандарды даярлау нәтижелеріне елеулі әсер ететіні зерттелді. Жоғары оқу орындарында оқытудың белсенді әдістерін қолдану қажеттілігі, оқыту сапасы оқу процесінің тиімділігіне, оқыту әдістемесіне, оқытушының студенттерді өз пәнімен қызықтыру қабілетіне байланыстылығы, тиімді оқу процесі үшін біздің университеттің көптеген оқытушылары өз сабақтарында оқытудың белсенді әдістерін енгізу, олар күнделікті оқу іс-әрекетіне, ойын-сауық элементтеріне әртүрлілікті әкеледі және пәнге деген қызығушылықты дамыту туралы қарастырылды. Оқу үрдісінде оқытушы мен білім алушылардың рөлі анықталды.
Keywords: бқо; жоғары оқу орындары; жоғары білім; оқытудың белсенді әдістері; дискуссия; диспут; компьютерлік технологиялар; педагогикалық эксперимент; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; отандық басылым; журнал коксон