Өнеркәсіптегі электр энергиясын үнемдеу жолдарын талдау - Амангелдин, Б. К.; Ербаев, Е. Т. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада өнеркәсіптік кәсіпорында электр энергиясының шығындары және оның шығындарын азайту жөніндегі іс-шараларды таңдау бойынша мәселелер қаралды. 10 (35) кВ кернеуді негізгі ретінде пайдалану, энергия үнемдейтін трансформаторлар, жарықдиодты шамдар, сумен және жылумен жабдықтау электр жетектерін ауыстыру және т.б.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
31 А 61 Амангелдин, Б. К. Өнеркәсіптегі электр энергиясын үнемдеу жолдарын талдау / Б. К. Амангелдин, Е. Т. Ербаев, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 352-356 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; энергетика; өнеркәсіптік кәсіпорын; тарату трансформаторы; электр энергия