Қылшық жүнді құйрықты сарыарқа қой тұқымының ішіндегі жаңаарқа типі қозыларының өсіп-жетілу ерекшеліктері - Смағұлов, Д. Б. (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
Мақалада Орталық Қазақстанның құрғақ далалық аймақтарында өсірілетін етті-майлы бағыттағыжаңаарқа қозыларының тірілей салмақтарының өзгергіштігін, өсу қарқындылығын, экстерьерлік ерекшеліктерін және тұлға индекстерін зерттеу нәтижелері баяндалған.
Keywords: құйрықты қойлар; сарыарқа тұқымының жаңаарқа типі; онтогенез; постэмбрионалдық кезең; тірілей салмағы; өсу қарқындылығы; дене бітімі; сыртқы пішіні