Педагогикадағы ғылыми зерттеулердің негіздері курсы бойынша практикум - Байдалиев, К. А.; Қарасаева, Г. Р. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2022)
Оқу құралы педагогикалық бағыттағы білім беру бағдарламалары бойынша білім алатын студенттерге арналған. Практикумда білім алушылар тәжірибелік сабақтардағы ғылыми-зерттеу жұмыстарды ұйымдастырудың әдіснамасын практика жүзінде қарастыра алады, яғни білім алушылардың болашақ кәсіби-педагогикалық еңбектерінде өзбеттерімен дербес ізденіс жасауына, жоба және шығармашылық жұмыстарды ғылыми сипатта орындауына, педагогикалық тәжірибелерді ұйымдастыру мен жүргізудің құралдарын тиімді қолданудың дәлелді нәтижелерін алуына көптеген тәжірибелік тапсырмалар көзделген. Оқу құралының практикалық тапсырмалары бойынша педагогикалық құбылыстағы проблемаларды, тақырыптарды анықтау мен құрау сияқты зерттеудің қисынды құрылымдарын құру, ғылыми еңбектермен жұмыстану, таңдаған тақырыптың теориялық негізін жасау, педагогикалық тәжірибенің бағдарламасы мен әдістемесін дайындау, дипломдық жұмысты орындауға және қорғауға анықталған талаптарды сақтай отырып, педагогикалық зерттеу жүргізу тапсырмаларын білім алушылар сабақтарда орындап үйренеді.
Keywords: ҚР; Қазақстан; БҚАТУ; педагогика; педагогикадағы ғылыми зерттеулер; практикум; электроды оқу құралы