Потенциометрлік титрлеу әдісі арқылы қоршаған ортаны талдау - Нарымбаева, А. К.; Адырова, Г. М. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 2. - С. 193-196, 2011)
Қоршаған ортаны талдау үшін потениометрлік титрлеу әдісінде металдық мыс индикаторлы электрод ретінде алынды. Табиғи орта объектісіне су сынамасындағы негізгі аниондарды, ал соның ішінде гидрокарбонат- пен хлорид- иондарын стандартқа сәйкес зерттеу жүргізілді. Жайық өзен су сынамаларына жүргізілген анықтауда мыс электродымен НСО3 - және СІ- иондарын потенциометрлік титрлеу жүргізу мүмкіндігі анықталды.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; потенциометрлік титрлеу