Желінсаудың түрлерін емдеуге қолданылған дәрілік препарат - Мухамадиева, Н. Н.; Джуланов, М. Н.; Зайнеттинова, Д. Б.; Омарова, А. Т. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2021. - № 1-1 (62). - Б. 131-135, 2021)
Ірі сүт бағытындағы шаруашылықтарда сүт бездерінің аурулары ерекше орын алады, олар жануарлардың өнімділігіне айтарлықтай әсер етіп, сүттің сапасын төмендетеді.Ғылым мен тәжірибеде сүт безі ауруларының таралуы мен алдын-алу мәселесіне көп көңіл бөлінуіне қарамастан, олардың келтіретін зияны жыл сайын артып келеді. Желінсау ауруларының алдын алудың негізгі әдісі-ағзаның табиғи төзімділігі мен жануарлардың өнімділігінің жоғары деңгейін қамтамасыз ететін күтіп-бағудың, азықтандырудың және сауудың зоогигиеналық талаптарын сақтай отырып, мал шаруашылығын экономикалық тиімді жүргізу болып табылады.
Keywords: ғылыми журнал; БҚАТУ; отандық басылым; мерзімдік басылым; ірі қара мал шаруашылығы; желінсауды емдеу; сүт безі