Эхинококкозға шалдыққан қой етінің физикалық және химиялық көрсеткіштері - Нұрғалиев, Б. Е. (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 1(18). - С.165-168, 2010)
Мақалада эхинококкозға шалдыққан қой етінің физикалық-химиялық көрсеткіштері сау қой етіндегі көрсеткіштерімен салыстырылып анықталған. Нәтижесінде эхинококкозбен зақымданған қой етіндегі физикалық-химиялық көрсеткіштер сау қой етінің көрсеткіштеріне қарағанда айтарлықтай ауытқитындығы келтірілген. Атап айтқанда ұшпа май қышқылдарының, аминдіаммиакты азот санының, аммиактың және рН көрсеткіштерінің артуы етте қалыптан тыс бөгде заттар жиналып, еттегі қалыпты биохимиялық реакциялардың дұрыс жүрмейтінін, яғни дәмдену үрдісіндегі өзгерістерді байқатады
Keywords: инвазиялық аурулар; эхинококкоз; мал дәрігерлігі; ғылым; БҚАТУ; БҚО