Бөлке өнімі технологиясын жасыл жасымық ұнын қолдану арқылы жетілдіру - Сарыбай, Б. Б.; Хамит, Г. Б.; Абуова, А. Б. (ЗКАТУ им. Жангир хана, 2018)
Бұл мақалада жоғары сұрып бидай ұны және жасыл жасымық ұндары қоспасынан бөлке өнімін дайындау технологиясы сипатталған. Дайын өнімнің органолептикалық және физико-химиялық сапалық көрсеткіштері зерттелді.Алынған өнім ылғалдылығы – 40,1%, қышқылдылығы – 2,6 град., кеуектілігі – 76,8% болды, яғни15% жасымық ұны қосылған бөлке ҚР СТ 990-96 стандарт талаптарына сай көрсеткіштер көрсетті: формалық қасиеттерін жойған жоқ, сыртқы түрі сопақша, жайылмаған өз пішіні сақталған. Жасалынған зерттеулер натижесінде бөлке өнімдерін әзірлегенде бидай ұнын 15% жасымық ұнымен алмастырып өнімдердің сапасын жақсарту үшін нан өндірісінде пайдалануға болады деп тұжырым жасалды және өндіріске ұсынылады.
"Роль молодежи в развитии науки и инновации в ХХІ веке" в рамках программы "Рухани жаңғыру", посвящ. 20-летию столицы Республики Казахстан - города Астаны "Ел жүрегі - Астана" и 55-летию Западно-Казахстанского аграрно-технического университета имени Жангир хана: мат. третьей респ. науч.-практ. конф. студентов и магистрантов
Keywords: қр; отандық басылым; конференции; республикалық конференция; жасымық ұны -- ---- тағам өндірісі; бөлке өнімі; кеуектілігі; тағам өндірісі