Үй қоянының ұшасы мен ішкі ағзаларын сойғаннан кейінгі тексеру - Агишева, Е.; Атимбетова, А. (Біз - Қазақстан болашағымыз: Қазақстан Республикасы тәуелсіздігінің 30 жылдығына арналған халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары, 2021)
Мақалада үй қоянын сойысқа қабылдау, сою, ет сапасын бағалау тәртібі көрсетілген, сонымен қатар ет сапасын бағалау тәртібімен бірдей деңгейде жүргізіледі. Қоян ұшаларының және ішкі ағзаларының балаусалығын анықтау алдында сойыс қоянының қалып-кҥйін тексеру, союға лайықтылығын анықтау, сойғаннан кейін ұшаны және ішкі ағзаларын ветеринарлық-санитарлық сараптау ережелері талапқа сай реттілікпен жүргізіледі.
Keywords: мал дәрігерлігі; қоян ұшалары; ветеринарлық санпитарлық сараптау