БҚО перспективті отандық қатты бидай сұрыптарының ерекшеліктері - Ғаділбекова, Г. Қ. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Бұл мақалада қатты бидай және оның сұрыптары бойынша әдебиеттерге шолу жасалды. Әдебиеттерге сүйене отырып, мақалада қатты бидай өндірілу көлемі, БҚО-дағы отандық қатты бидай сұрыптары, олардың сапа көрсеткіштері мен ерекшеліктері туралы деректер қарастырылған. Сонымен қатар БҚО-дағы қолданыстағы жаздық бидай сұрыпы Волго-Уральская мен қатты бидай сұрыпы Каргала 9-дың сапа көрсеткіштерінің мәліметтері салыстырылған.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
Ғаділбекова, Г. Қ. БҚО перспективті отандық қатты бидай сұрыптарының ерекшеліктері / Г. Қ. Ғаділбекова, Г. А. Умирзакова, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 155-158 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; дәнді дақылдар; бидай; қатты бидай; бидай сұрыбы; Қарғала 9; сапа көрсеткіштері