Жартылай шөлейтті аймақ жайылымдарының өсімдік және топырақ жамылғысының мал жаю режиміне байланысты өзгеруі - Үсенғалиева, Н.; Насиев, Б. Н.; Беккалиев, А. К. (ЗКАТУ им. Жангир хана, 2018)
Зерттеушілер жайылымдарды бірқалыпты пайдаланудың (шөп отының 65-75%-ына жаю) тиімді екендігін анықтады. Жайылымдарды қарқынды пайдалану кезінде флористикалық құрамы мен өнімділігінің өзгеретіні, сондай-ақ жайылымдардың агрохимиялық және агрофизикалық көрсеткіштерінің нашарлайтыны байқалды.
"Роль молодежи в развитии науки и инновации в ХХІ веке" в рамках программы "Рухани жаңғыру", посвящ. 20-летию столицы Республики Казахстан - города Астаны "Ел жүрегі - Астана" и 55-летию Западно-Казахстанского аграрно-технического университета имени Жангир хана: мат. третьей респ. науч.-практ. конф. студентов и магистрантов
Keywords: қр; отандық басылым; конференции; республикалық конференция; жайылымдар; мал жаю; топырақ жамылғысы