Еділбай қойларының мінез-құлықтарына байланысты өнімділік ерекшеліктерін анықтау - Рустенова, А. Р.; Сармурзина, С. Е.; Елеугалиева, Н. Ж. (БҚМУ хабаршысы- 2019., 2019)
Еділбай қойларының мінез-құлықтарына байланысты 3 топқа бөлінген. Әр түрлі мінез-құлықты дарақтардың үлесі, тірі салмағының динамикасы, еркек тоқтылардың жыныстық белсендігі мен шәуеттеріні сапалары, қанының гематологиялық көрсеткіштері, жас саулықтардыңдың төлдегіштік ерекшеліктері анықталған. Барлық көрсеткіштері бойынша І-ші топтағылар (күшті, салмақты, қимылды) басым болған.
Keywords: бқо; қой шаруашылығы; еділбай тұқымы; тоқтылар; гемотология; төлдегіштік; жыныстық белсенділік; шәует; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; отандық басылым; журнал коксон