Ақ Жайық атырабының көлтабандары - Оңаев, М. Қ. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2025)
Монографияда Ақ Жайық атырабының көлтабандары туралы мәліметтер берілген және оларда жүргізілген зерттеулер нәтижилері талқыланған. Көлтабандарды қамтитын су көздерінің және суармалау-суландыру жүйелердің сапалық сипаттамалары келтірілген. Жердің қашықтан зондтау деректерін пайдалану арқылы көлтабанның көп жылдық суғару жүргісінің жер отының өнімділігіне әсері зерттелген. Көлтабандардағы табиғи шөп өнімділігін қалпына келтіруге және арттыруға қатысты ұсынымдар берілді. Монография агроөнеркәсіптік кешен мамандары, ғылыми қызметкерлер, жер ресурстарын басқару, экологиялық және ауыл шаруашылығы мамандықтарының студенттері мен магистранттарына арналған.
Оңаев, М. Қ. Ақ Жайық атырабының көлтабандары : монография / М. Қ. Оңаев. - Орал : Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2025. - эл. опт. диск (CD-ROM). - Систем. требования: CD-R 700 MB/80MIN 52X. - ISBN 978-601-319-575-9
Keywords: ақ жайық атырабының көлтабандары; танап аудандарының көлемі; бқату тарихы; жәңгір хан атындағы батыс қазақстан аграрлық-техникалық университеті; монография; isbn 978-601-319-575-9; сельское хозяйство; магистратура; поступление 2025; көлтабандардың өсімдік жамылғысы; жүйенің жалпы сипаттамасы; көлтабандап суғарудағы зерттеулер; мелиоративтік объектілердің жағдайы; жерасты сулары; су ресурстары; мелиорация; көлтабандап суғару; зерттеу әдістемесі