Батыс Қазақстан облысындағы ауыл шаруашылығын мемлекет тарапынан қолдау жасау шараларының жүзеге асырылуы - Джакупова, А. К.; Қазамбаева, А. М. (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 1(18). - С. 218-222, 2010)
Бұл мақалада ауыл шаруашылық кәсіпорындар үшін нарықтық экономика талаптарына сай экономикалық механизм жаңа құбылыс болып табылады. Ол әлі де жеткілікті зерттелмеген және тәжірибе жүзінде толық жүзеге асырылмаған. Бұл осындай экономикалық механизмде ауыл шаруашылық кәсіпорындары деңгейінде құру үшін білім мен тәжірибенің жетіспеушілігі туралы жазылған.
Keywords: бқо; агроөнеркәсіп кешені; зкату; ауыл шаруашылық кәсіпорындар; БҚАТУ; ғылым