Өндіргіш-қошқарларды жайылымдық жағдайда жайып семіртуде оның ұшасының морфологиялық құрамына кестірудің әсері - Днекешев, А. К.; Ертлеуова, Б. О. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 4 (25). - Б. 39-41., 2011)
Бұл мақалада жарамсыздыққа шығарылған ақжайық етті-жүнді асылтұқымды өндіргіш-қошқарларды жайылымдық жағдайда жайып семірту кезінде ет өнімділігінің кейбір көрсеткіштерінінің өзгеруіне кестірудің әсері қарастырылған. Сонымен қатар, салқындатылған ұша массасына ұшаның морфологиялық құрамының салыстырмалы бағалық қатынасы мен кестірілген және кестірілмеген малдардың етінің сүйектеріне пайыздық қатынасы сипатталған.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; мал дәрігерлігі; өндіргіш қошқарлар; ет өнімділігі; жайылым; вак журнал