Халықаралық қаржылық есептілік стандартына сәйкес банктің өтімділігін талдау және оны жетілдіру жолдары - Қожанай, Ш. А. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2016. - № 4(45). - Б. 112-116, 2016)
Мақалада банктің өтімділігі мен төлем қабілеттілігінің теориялық негіздері сөз болады. Зерттеу негізінде өтімділік пен төлем қабілеттілігін арттыру шаралары, сондай-ақ коммерциялық банктердің қаржылық жағдайын жақсарту жолдары ұсынылған.
Keywords: рк; БҚАТУ; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; өтімділік; пассив; актив; қаржы; төлем қабілеттілік