Қарашығанақ кен орны аймағына жақын орналасқан ауыл шаруашылық жерлерін тиімді пайдалану мәселелері - Онаев, М. К.; Салимгереева, Ж. Б. (My University, 2011)
Мақалада көмірсутекті кен орны аймағына жақын орналасқан ауыл шаруашылық жерлердің тиімді пайдалану мәселесі қарастырылды. Қарашығанақ кен орнынан әртүрлі қашықтықта орналасқан ауыл шаруашылық жерлерінің топырағына жасалған зерттеу жұмыстарының нәтижелері келтірілді. Зерттеу жұмыстары жүргізілген уақыттағы топырақ жағдайы бағаланды.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; жалпы экология; қарашығанақ; топырақтану; вак журнал