Сиырлар желінсауының этиологиясы және оны тудырушы факторлары - Харесова, А.; Закирова, Ф. Б.; Кереев, А. К.; Днекешев, А. К. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2016. - № 3(44). - Б. 58-61, 2016)
Мақалада шаруашылықтағы желінсаудың этиологиясы, таралу сипаты және оның пайда болуына әсер етуші факторлары сипатталған. Зерттеу нәтижелері бойынша желінсаумен ауырған малдардың орташа көрсеткіші 21%, жасырын желінсаумен ауырғандар көрсеткіші 61%, ал клиникалық түрімен ауырғандар көрсеткіші 39% құрады. Клиникалық желінсаулардан көбінесе сірлі, катаральді және іріңді-катаральді түрлері кездесті. Желінсауға желіні ешкі формасындағы желін жиі сезімтал екені анықталды.
Keywords: қр; БҚАТУ; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; клиникалық желінсау; жасырын желінсау; желін