Іргетасты мұздатудан қорғау әдістері - Баймбет, А. Б.; Тасбулатова, А. С.; Шингужиева, А. Б. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Құрылымдар мен ғимараттардың негіздерінде мұздатылған кезде топырақ көлемінің ұлғаюы олардың беріктігіне теріс әсер етуі мүмкін және белгілі бір жағдайларда құрылыс металл конструкцияларының жойылуына әкелуі мүмкін. Негізі мұздатудың алдын алудың көптеген жолдары бар. Аязды күштердің әсерін азайту әдістерін таңдағанда, ғимараттың немесе құрылыстың маңыздылығы, сондай-ақ оларды пайдалану шарттары мен технологиялық процестері атап өтіледі. Мұндай жағдайларда ең жоғары тиімді және үнемді болатын іс-шараларға басымдық беріледі.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
38 Б 18 Баймбет, А. Б. Іргетасты мұздатудан қорғау әдістері / А. Б. Баймбет, А. С. Тасбулатова, А. Б. Шингужиева, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 102-105 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; құрылыс; іргетас; аяз; топырақ; отмостка; мұздатудан қорғау әдістері