БҰЗАУ РАХИТІ КЕЗІНДЕ ТАБИҒИ ЦЕОЛИТТІ ҚОЛДАНУДЫҢ ТИІМДІ ӘСЕРІ - Сабиров, Р.С.; Закирова, Ф.Б.; Ертлеуова, Б.О. (Западно-Казахстанский аграрно-технический университет имени Жангир хана, 2015)
Мақалада табиғи цеолиттің бұзау рахитін емдеу және алдын алу кезіндегі, қан сарысуының биохимиялық көрсеткішіне тигізетін тиімді әсері жайындағы зерттеу нәтижесі келтірілген.
Keywords: бұзау рахиті; табиғи цеолит; биохимиялық көрсеткіш; жалпы ақуыз; кальций мен бейорганикалық фосфор; глюкоза; А дәрумені