"TECHNODOM OPERATOR" АҚ-да виртуалды қойманың жұмысын оңтайландыру - Базарова, Б. Т. (Ғылым, зерттеулер, білім беру: даму үрдістері: ХХІІІ халықаралық ғылыми-практ. конф. материалдары=Science, research, education: development trends: The materials of the XXIII international scientific and practical conf. =Наука, исследования, образование: тенденции развития: мат. ХХІІІ междунар. науч.-практ. конф. (Уральск, 14 апреля 2023 г.) / ЗКАТУ им. Жангир хана // Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2023. - № 2 (71) : қосымша № 1, 2023)
Зерттеу материалдары мен әдістері. Виртуалды қоймада тіркелген барлық тауарлар үшін емес, тек Қазақстан Республикасының Қаржы министрлігінің Мемлекеттік Кірістер Басқармасының анықтаған тауарлар үшін есептілігін жүргізіп отыру қажет. Салық қызметінің мақсаты қоймадағы тауарларды алу тізбесіне сәйкес тиісті тізімді қалыптастырады және жаңартып отырады. Нақты сыртқы экономикалық қызметтердің тауарлар номенклатурасы бойынша кодтарын көрсете отырып, Виртуалды қоймадағы есепке алынатын тауарлардың қазіргі актуалды тізімдемесін Қазақстан Республикасының Қаржы министрлігінің Мемлекеттік кірістер басқармасының сайтынынан табуға болады. Виртуалды қоймадан тауарларды сатқан кезде, электронды шот-фактурамен ақпараттық жүйесінде бұрыннан бар мәліметтермен автоматты түрде толтырылып отырады. Модуль қолданушысына сатылған тауарлар туралы ақпараттарды қолмен енгізіп отыру қажет емес. Сонымен қатар, электронды шот-фактурамен ақпараттық жүйесінде қоймадан оларға қосылғаннан артық тауарларды есептен шығарылуына мүмкіндік бермейді. Бұл виртуалда коймаға қатысты жүктер немесе тауарлардың қозғалысын есепке алған кезде кететін қателіктердің туындау қаупін жойып отырады және олардың қозғалысына максимальды бақылауды қамтамасыз етеді.
Keywords: ғылыми журнал; отандық басылым; конференции; экономика; қойма; автоматты бақылау