Қазақ философиясы: ғаламды емес, адамды өзгерту - Рыскалиев, Т.Х. (My University, 2021)
Әңгіме Қорқыттан басталатын, ақын-жырауларда, би-шешендерде Махамбет, Абай, Шәкәрім, Ғұмар Қарашта жалғасын тапқан дәстүрлі қазақ философиясы туралы болып отырғанын айтқым келеді. Кеңес заманында біздерге, қазақтарға, қазақ діліне, ойлау үрдісіне қайшы келетін маркстік-лениндік философия сырттан таңылды. Сөйтіп, қазақ философиясының тарихында үлкен үзіліс болды.
Қазақ әдебиеті. - 2021
Keywords: бқо; бқату; философия; әдебиеттану; абай туралы; құнанбаев абай; тұлға