Пастерелла штамдарының уыттылық және антигендік қасиеттері - Таубаев, Ө. Б. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2009. - № 4. - С. 90-93, 2009)
Мақалада пастерелла штамдарының уыттылық және антигендік қасиеттерінің эпизоотиялық зерттеулері берілген. Салыстырмалы талдау нәтижесі көрсеткендей, әр түрлі серологиялық нұсқаудағы эпизоотологиялық штамдар Pasteurella Multocida референтті штамдардың ерекше белгілеріне тән уыттылық және антигендік қасиеттерге ие.
Keywords: пастерелла штаммы