Орта жас аралығындағы азаматтардың жұмысқа орналасу проблемасы - Узыкова, Д. Р.; Ахметжанова, Н. А. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Бұл мақала экономика саласындағы ауқымды мәселенің бірі - жұмыссыздық проблемасын зерттеуге арналған. Соның ішінде, Қазақстандағы орта жас аралығындағы азаматтардың жұмыссыз болуының себептері мен мәселелерін қарастырады. Орта жастағы азаматтардың жұмысқа орналасу проблемасы қазіргі уақытта Қазақстандағы еңбек нарығындағы ең өткір мәселелердің бірі болып табылады.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
66.3(2Рос)3 У 34 Узыкова, Д. Р. Орта жас аралығындағы азаматтардың жұмысқа орналасу проблемасы / Д. Р. Узыкова, Н. А. Ахметжанова, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 370-374 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; еңбек нарығы; әлеуметтік-саяси проблемалар; жұмыссыздық; орта жастағы жұмысшылар; жас ерекшелігі бойынша дискриминация; жұмысқа орналасу проблемасы; эйджизм