Батыс Қазақстан облысы жағдайында жаздық жұмсақ бидай сорттарын салыстырмалы сынау нәтижелері - Махсотов, Г. Г.; Есетова, Г. (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
Батыс Қазақстан облысы жағдайында жаздық жұмсақ бидайдың Волгоуральская, Юго-Восток 4, 248/07, Саратовская 60, Альбидум 32, Лютесценс 987, Орал, Лютесценс 1082, Дарья, Лютесценс 967, Лютесценс 764, Альбидум 2166, Саратовская 70 сорттары шаруашылықтық-биологиялық белгілері бойынша аудандастырылған Саратовская 42 сортымен салыстырмалы зерттелді. Зерттеу ауыл шаруашылық дақылдары сорттарына қойылатын талаптардың барлық тараптарын қамтыды. Бұндай қорытындыны өнімді түптену, масақтағы дән саны, 1000 дәннің салмағы бойынша түсіндіруге болады. Тәжірибеде сыналған сорттар жоғары өнімділік көрсетті.
Keywords: қр; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; бқо; жаздық бидай; масақ ұзындығы