Ғылымның шыңына шыққан ғалым - Нұғманов, М. (Oral oniri, 2023)
Бар ғұмырын ғылымға арнаған, оның биік шыңына өзінің еңбегімен шыққан азаматтың бірі - нағашы ағамыз Шалменов Мәлік Шалменұлы. Ол Қаратөбе ауданының құрметті азаматы, "Қазақстан Республикасының ғылымын дамытуға сіңірген еңбегі үшін", "Қазақстанның құрметті профессоры" төсбелгілерінің иегері, Халықаралық ақпараттандыру академиясының акдемигі, ветеринария ғылымдарының докторы, профессор, ғалым.
Keywords: БҚО; БҚАТУ; Жоғары білім; Ғылым; ШАЛМЕНОВ М. Ш.; 100 жаңа есім; Еңбек үздігі; Ғалымдар