Ақжайық етті-жүнді қойының сүт өнімділігі - Траисов, Б. Б.; Бозымова, А. К.; Галимова, Г. Г.; Исмагулов, А. Н. (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 2(19). - С. 94-96., 2010)
Мақалада ақжайық еттті-жүнді қойының сүт өнімділігі зерттелініп жазылған.Қойдың өсуі мен сапалық дамуы қозылардың ему кезеңінде анасынан жеткілікті мөлшерде сүт алуға байланысты. Лактация айлары бойынша жүні 56 сападағы саулықтардың орташа сүт өнімділігі 18,50 кг болса, жүні 58 сападаға саулықтардың сүт өнімділігі 12,30 кг, ал орташа күндік сауын сәйкесінше 0,987; 0,936 кг құрайды. Барлық топтағы саулықтардың өнімділігінің орташа көрсеткіші және бірдей химиялық құрамымен сипатталады. Сүттің құрамында ауыр металдар жіберілген мөлшерге сәйкес.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; етті-жүнді қойлар; физико-техникалық құрылымы; ақжайық қой тұқымы