Функционалды бағыттағы йогурттың жаңа технологиясы - Гумарова, А. К. (Ғылым және білім №1, 2019)
Мақалада өсіріліп ұсақталған сұлы дәндері қосылған жаңа йогурттың технологиясының зерттеулері қарастырылған. Жаңа өнімде өсімдік компоненттерінің оптималды мөлшері, органолептикалық көрсеткіштері және сақталуы қарастырылған. Өсімдік компоненттерінің оптималды мөлшерін негіздеп йогурттың тәжірибе үлгілерінің композициялары таңдалды: бақылау – қоспасыз, 1,5%, 2% және 5% өсіріліп ұсақталған сұлы дәндері қосылған.
Keywords: отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; тамақ өндірісі; йогурт; тамақтану технологиясы; сұлы