Бекіре тұқымдас балықтардың қазіргі жағдайы және оларды сақтау мен қалпына келтіруге бағытталған ұсыныстар - Бейшова, И. С.; Сидарова, А. Ж.; Гинаятов, Н. С.; Ульянов, В. А.; Сариев, Б. Т.; Ульянова, Т. В.; Ковальчук, А. М. (Жәңгір хан атындағы батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2024)
Ұсыныстар ҚР Ғылым және жоғары білім Министрлігінің Ғылым комитетінің 2022-2024 жж. арналған ғылыми және ғылыми-техникалық жобаларды гранттық қаржыландыру шеңберінде 18.10.2022 ж. № 230/30-22-24 келісім-шарттарына сәйкес 2022-2024 жж. арналған "Өмір және денсаулық туралы ғылым" басымдығы бойынша ғылыми және ғылыми-техникалық жобаларды гранттық қаржыландыру АР14870980 "Тұйық сумен жабдықтау қондырғыларында өсірілетін бекіре балықтары мен олардың будандарының генетикалық құрылымының ерекше ерекшеліктерін зерттеу" ғылыми жобасы нәтижелеріне негізделген.
Бекіре тұқымдас балықтардың қазіргі жағдайы және оларды сақтау мен қалпына келтіруге бағытталған ұсыныстар / И. С. Бейшова, Н. С. Гинаятов, В. А. Ульянов, Б. Т.Сариев, Т. В. Ульянова, А. М. Ковальчук, А. Ж. Сидарова. - Орал : Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2024. - эл. опт. диск (DVD-ROM). - ISBN 978-601-319-529-2
Keywords: қр; қазақстан; жәңгір хан атындағы батыс қазақстан аграрлық-техникалық университеті; браконьерлікке қарсы күрес; бқату; бекіре балықтарының саны; тауарлық өсіру; ұсыныстар; поступление 2024; 978-601-319-529-2; сельское хозяйство; аквакультура; бекіре шаруашылығы; бекіре тұқымдас балықтар; морфологиялық ерекшеліктері; көбеюі; қан айналымы; дамуы; температураның әсері