''UGK TESTER'" автоматтандырылған тестілеу жүйесін жасау жобасы - Тлеушова, А. У.; Кушеккалиев, А. Н. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 2. - С. 153-156, 2011)
Қазіргі жағдайда тестілік бақылаудың түрлі әдістері қолданылады, және ол оқу орындарында білімді тексерудің ең объективті тәсілдерінің бірі болып табылады. Мақалада жалпы бақылау жүйесі және студенттердің білімін тексерудегі автоматтандырылған тестілеу жүйесі туралы жазылған. Жұмыста тестілеудің студенттердің білім деңгейін тексеру бағытындағы мүмкіндіктері көрсетілген және автоматтандырылған тестілеу жобасы ұсынылған.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; тестік бақылау; педагогика