Тәжірибе ісінің әдістемесі - Габдулов, М. А.; Амангелдіқызы, З.; Орынбаев, Т. А. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2022)
Тәжірибе ісінің әдістемесі оқу құралы білім алушыларға агрономия саласында егістік және зертханалық жағдайда жүргізілетін тәжірибелерді ұйымдастыру, жоспарлау және іске асыру тәртібі сипатталып жазылған. Оқу құралында агрономия саласындағы тәжірибе түрлері, тәжірибелерді қою және жүргізу, тәжірибе барысында бақылаулар мен есептеулерді жүргізу тәртібі толық келтірілген. Сонымен қатар егістік тәжірибелерге қойылатын талаптар және тәжірибе дәлдігіне әсер ететін негізгі факторлар қарастырылған. Бұл оқу құралы 6В08100–"Aгpономия", 6В08102–"Өсiмдiк қоpғay және кapaнтин" білім беру бағдарламалары бойынша студенттерге, 7М08100–"Агрономия", 7М08101-"Өсімдік қорғау және карантин" білім бағдарламаларында оқитын магистранттарға және ғылыми қызметкерлерге арналған.
Keywords: ҚР; Қазақстан; БҚАТУ; электронды оқу құралы; магистратура; тәжірибе ісінің әдістемесі; агрономия; өсімдік қорғау; ғылыми зерттеулер; агрономиялық тәжірибелер; тәжірибелерде нұсқаларды орналастыру; тәжірибелерді жоспарлау; егістік дақылдарын зерттеу; метеорологиялық бақылаулар; практикалық сабақтар; эксперимент әдістемесі; тәжірибе құрылымы