Ірі қара малдарының лейкоз ауруы кезіндегі гематологиялық көрсеткіштері - Кушалиев, К. Ж. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2016. - № 3(44). - Б. 44-47, 2016)
Мақалада қазақ ақбас сиыры мен қырдың қызыл сиырының салыстырмалы түрде қандарының гематологиялық көрсеткіштері берілген және лейкограмма жасалған. Сонымен, қазақ ақбас сиырының гематологиялық көрсеткіштері өте жоғары, бұл лейкоз ауруына қарсы тұру қабілетінің, яғни иммунитетінің қалыпты екенін байқатады.
Keywords: қр; БҚАТУ; отандық басылым; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; ғалым; лейкоз; қан; иммунитет