Ядролық жарылыстың тау жыныстарға әсері. Невада сынақ алаңдағы пайда болған материалдар - Айтқали, А. Е.; Амангелді, Б. М.; Сайфитдинова, З. В.; Джусупкалиева, Р. И. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Ядролық жарылыстар әсерінен пайда болған құбылыстардың тау жыныстарға қандай жағдайға, өзгерістерге ұшырауының және олардың химиялық-физикалық қасиеттерін қарастырылады. Тау жыныстарының тікелей ядролық жарылыс нәтижесінде пайда болуы екіталай. Алынған материалдар, соның ішінде балқытылған тау жыныстары, шаң және басқа да қоқыс ауаға шығарылып, саңырауқұлақ бұлтын түзе алады.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
24 А 37 Айтқали, А. Е. Ядролық жарылыстың тау жыныстарға әсері. Невада сынақ алаңдағы пайда болған материалдар / А. Е. Айтқали, Б. М. Амангелді, З. В. Сайфитдинова, Р. И. Джусупкалиева, ғылыми жетекші. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 сәуір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. ІІ. - Б. 58-62 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; химия; тринитит; квазикристалл; метаморфизмнің бес категориясы; ядролық жарылыс; невада сынақ алаңы