Функционалды бағыттағы йогурттың технологиясы бойынша өсірілген тритикале дәндерін пайдалану - Гумарова, А. К.; Байбатыров, Т. А.; Айтмуханова, З. М.; Аллабергенов, А. Б. (Алматы технологиялық университетінің хабаршысы - 2019., 2019)
Мақалада өсіріліп ұсақталған тритикале дәндері қосылған йогурттың технологиясы-ның зерттеулері қарастырылған. Жаңа функционалды өнімде өсімдік компоненттерінің оптималды мөлшері, органолептикалық көрсеткіштері және сақталуы қарастырылған.
Keywords: қр; тағам өңдірісі; отандық басылым; ғылыми журнал; мерзімдік басылым; журнал коксон; йогурт; йогурт; ашытқы; тритикале; өсірілген дәндер; функционалды өнім; тамақтану; тағам талшықтары; технология