Жоғары оқу орны оқытушысының шешен-лектор қалрындағы сөйлер сөзіндегі негізгі тезистің жүйелену аспектілері - Қыдыршаев, А. С. (Ғылым және білім Наука и образование.-2010. - № 2(19). - С. 300-304, 2010)
Мақалада жоғары оқу орны лектор – оқытушысының сөйлер сөзіндегі негізгі тезистің жүйелену аспектілері екшеле түйінделеді. Нәтижеде шешендік сөз композициясының құрылымдық элементтері таратылып ұсынылады
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; шешендіктану; шешен-лектор