Көбікті дезинфекцияда қолданылатын дезинфекциялық препараттардың бактерицидтік қасиетін салыстырмалы зерттеу - Танбаева, Г. А.; Барахов, Б. Б.; Тагаев, О. О.; Алиханов, К. Д. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education. - 2019. - № 2 (55). - Б. 223-227., 2019)
Ветеринариялық бақылау орындарында санитариялық шараларды уақытылы жүргізбеу салдарынан ауыл шаруашылық мал өнімдері сапасының төмендеуіне әкеліп соқтыруда. Бұған дәлел еліміздегі көптеген мал шаруашылық орындарында жұқпалы аурулардың шығуы (туберкулез, аусыл, лейкоз). Міне осының салдарынан көптеген отандық өнер кәсіптер аздап шығын көруде. Дезинфекциялық шараларды жүргізу әсіресе мал шаруашылық орындарында аса назар аударылмай отыр. Дегенмен қазіргі таңда өкімет тарапынан аздап ветеринариялық-санитариялық шаралар ұйымдастырылуда, әйтседе бұл шаралар өз деңгейінде емес. Ветеринариялық - санитариялық шаралар жүргізілгеніменен оның тиімділігі төмен және сапасы жағынан сын көтермейтін препараттарды қолдануда. Соңғы өнім сапасының жоғарғы көрсеткішін арттыру – бұл бірінші кезекте технологиялық процестің және бүкіл кәсіпорынның санитариялық нормаларын қалыпты жүйеге келтіру болып табылады. Ғалымдардың айтуы мен статистикалық мәліметтер бойынша санитариялық-гигиеналық нормалардың, ережелердің
Keywords: рк; отандық басылым; ғылыми журнал; журнал кксон; мерзімдік басылым; ғылыми журнал -- отандық басылым -- мерзімдік басылым -- журнал кксон -- көбікті дезинфекция -- дезинфекциялық препараттар; көбікті дезинфекция; дезинфекциялық препараттар