Иттердің вирустық энтериттің дифферециалдық балау әдістері - Дарменова, А. Г.; Кушалиев, К. Ж. (Ғылым және білім Наука и образование. - 2011. - № 2. - С. 87-90, 2011)
Зерттеулеріміздің басты мақсаты иттердің вирустық энтеритін дифференциальді диагностикасы арқылы бастапқы сатысында анықтау. Клиникалық белгілердің пайда болуынан бұрын, нәжіс құрамындағы Canis coronavirus-ты, анықтап уақтылы терапевтикалық көмек көрсетуге болады. Иттердегі вирустық энтеритті уақтылы емдеп және профилактикалық шаралардың нәтижесінде аурудың алдын алуына мүмкіндік береді.
Keywords: бқо; бқату; ҚР; ғылым; мал дәрігерлігі; вирустық аурулар; ит аурулары