Х. Есенжановтың "Ақ Жайық" трилогиясы лексикасының этномәдени бірліктері - Джумабекова, А.А. (БҚМУ хабаршысы - 2019., 2019)
Мақалада «Ақ Жайық» трилогиясының қазақ әдебиетіндегі орны туралы айтылып, оны этномәдени тұрғыдан зерттеу қажеттілігі жайлы ғалымдар еңбектерімен орайластыра зерделенеді. Рухани мәдениет пен заттық мәдениетті өзара байланыстырып, мысалдар келтірілген. Туыстық атаулар, киім-кешек атауларының, әдет-ғұрыптардың ұлттық сипатын айқын ашып, этнолингвистикалық талдау жүргізіледі.
Keywords: бқо; әдебиеттану; трилогия; әдет-ғұрып; этномәдениет; этнографиялық ұғым; рухани мәдениет; материалдық құндылықтар; мерзімдік басылым; ғылыми журнал; отандық басылым; журнал коксон