Жаңажол кен орнындағы ұңғымалардан газлифтілік әдіспен мұнай өндіру - Нариков, К.А.; Кыдрашов, А.Б.; Жақиев, Р.М. (Жәңгір хан атындағы Батыс Қазақстан аграрлық-техникалық университеті, 2017)
Мақалада Жаңажол кенішінде газлифт әдісін қолданудың түрлері мен құрал-жабдықтары келтірілген. Кен орнындағы мұнай өндірудің механикалық түрлері жазылған. Газлифт әдісіндегі жұмысшы агентті дайындаудың сызбанұсқасы көрсетілген.
Ғылым және білім № 4 (49) 2017 жыл
Keywords: компрессорлы газлифт; өндіру ұңғымасы; қойнауқат; сүзбелену процессі; үздіксіз газлифт; жұмысшы агенті; газдайындау жүйесі; газсұйық қоспасы