Тамыр-түйнектерді ұсақтаудың екінші сатысында шығындалатын қуатты теориялық анықтау - Милеуснич, З. И.; Ведищев, С. М.; Давлетьяров, А. Ш.; Бралиев, М. К. (Ғылым және білім=Наука и образование=Science and education № 2-2 (67)., 2022)
Тамыр-түйнектерді ұсақтағыштың екінші сатысында шығындалатын қуат ұсақтау аймағына өнімді жеткізуге, оны кесіп ұсақтау процесіне, ұнтақталанған тағамды пышақтар арасына енгізуге, ұсақталған тамыр-түйнетерді машинадан түсіруге жұмсалатын қуат шығындарының қосындыларынан құралады. Осы қуат шығындары ұсақтағыштың жумысының сапалық көрсеткіштері мен қатар ұсақтау үрдісінің энергетикалық мінездемесін анықтайды.
Keywords: ғылыми журнал; мерзімдік басылым; отандық басылым; журнал коксон; тамыр-түйнек; қуат шығыны; пышақ