Қара бидай наны технологиясында зығыр дәнін қолдану - Смангали, А.; Нургожина, Ж. К. (Жәңгір хан атындағы БҚАТУ, 2023)
Мақалада бидай мен қара бидай ұнының қоспасынан нанның жаңа түрін жасау аспектілері қарастырылған, ол зығыр тұқымын пайдалану есебінен тағамдық құндылығы жоғарылайды. Ол үшін зығыр нанының технологиясының мөлшерлері мен технологиялық шарттары белгіленіп, рецептуралары есептеліп, үлгілері пісіріліп, органолептикалық және физика-химиялық көрсеткіштері бойынша бағаланды. Бидай мен қара бидай ұнының қоспасынан алынған нанның тағамдық құндылығын арттыру үшін зығыр тұқымын қолданудың мақсатқа сай екендігі теориялық және тәжірибелік тұрғыдан дәлелденді.
«ҒЫЛЫМҒА ЖОЛ – 2023» білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конференциясының МАТЕРИАЛДАР ЖИНАҒЫ
СБОРНИК МАТЕРИАЛОВ Международной научно-практической конференции обучающихся «ПУТЬ В НАУКУ – 2023»
42.112 С 50 Смангали, А. Қара бидай наны технологиясында зығыр дәнін қолдану / А. Смангали, Ж. К. Нургожина, науч. рук. - Текст : непосредственный // Ғылымға жол-2023: білім алушыларға арналған халықаралық ғылыми-тәжірибелік конф. мат. жинағы (12 суәір 2023 ж.). = Путь в науку-2023: сб. мат. междунар. науч.-практ. конф. обучающихся (12 апреля 2023 г.). = THE PATH TO SCIENCE – 2023: collected papers of the International Scientific-Practical Conference of students (12th of April, 2023). - Орал: Жәңгір хан атындағы БҚАТУ. - 2023. - Т. І. - Б. 306-310 (Орал)
Keywords: отандық басылым; БҚАТУ; конференции; мерзімдік басылым; дәнді дақылдар; қара бидай наны; зығыр; астық; тағамдық құндылығын арттыру; қара бидай нанының пайдасы